کاهش نرخ رشد نقدینگی از ۳۹ به ۳۱ درصد-راهبرد معاصر

کاهش نرخ رشد نقدینگی از ۳۹ به ۳۱ درصد

رشد نقدینگی در یک روند نزولی از ۳۹ درصد در پایان سال ۱۴۰۰ به ۳۱.۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ کاهش یافت.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۵ - ۱۲ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 03
کد خبر: ۱۹۲۴۶۵

به گزارش راهبرد معاصر، یکی از مشکلات کشور در حوزه مهار تورم به رشد نقدینگی ارتباط پیدا می‌کند. به همین دلیل دولت‌ یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های خود را کنترل نقدینگی قرار داد‌ه است.

 

طبق آمار رسمی، رشد نقدینگی طی یک روند نزولی از ۳۹ درصد در پایان سال ۱۴۰۰ به ۳۱.۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ کاهش یافت. براساس اعلام بانک مرکزی در سال جاری نیز تداوم جلدی برنامه کنترل مقداری رشد ترازنامه بانک‌ها و مؤسسات اعتباری برای دستیابی به رشد نقدینگی در سطح هدف تعیین شده (۲۵‌ درصد) در دستور کار قرار دارد.

 

‌رشد پایه پولی در ۱۰ ساله منتهی به پایان اسفندماه سال ۱۴۰۱ معادل ۲۴.۳ درصد است. انتظار می رود با سیاست گذاری و تنظیم گری بازار پول، پیگیری برنامه اصلاح نظام بانکی و رسیدگی به بانک‌های ناسالم در سال جاری و همچنین تداوم برنامه کنترل مقداری رشد ترازنامه بانک‌ها و مؤسسات اعتباری ضمن کاهش رشد پایه پولی در سال ۱۴۰۲ اهداف رشد نقدینگی و تورم محقق شود.

 

* کاهش بیش از ۹۶ درصدی آمار زندانیان چک

تعداد زندانیان مرتبط با چک در سال ۱۳۹۶ روزانه بالغ بر ۱۰ نفر بود اما پس از اجرایی شدن قانون جدید چک با کاهش بیش از ۹۶ درصدی در دوماهه ابتدایی سال جاری به هر سه روز یک نفر رسیده است. در دو ماهه اول سال ۱٤۰۲ به طور متوسط در هر سه روز تنها یک نفر به جرم چک برگشتی وارد زندان شده که این رقم در مقایسه با اردیبهشت سال قبل کاهش ۴۳ درصدی را نشان می دهد.

 

* تخصیص یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار برای واردات دارو طی ۳ ماه گذشته

تخصیص ارز در بانک مرکزی طی ۳ ماه گذشته برای واردات دارو مواد اولیه تولید دارو تجهیزات و ملزومات پزشکی، شیر خشک از مرز یک میلیارد و ۱۰ میلیون دلار گذشت.

 

بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده در سال ۱۴۰۲ رقمی حدود ۳٫۵ میلیارد دلار ارز ۲۸۵۰۰ تومان برای واردات دارو تجهیزات پزشکی و شیرخشک نوزادان تخصیص خواهد یافت.

 

علاوه براین به منظور تسریع و بهبود در تخصیص و تأمین ارز دارو، دستورات لازم از جمله در اختیار گذاشتن ۱۰ میلیون یورو تنخواه ارزی صادر شده است.

 

بانک مرکزی امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات جدید در قالب سرمایه در گردش از طریق بانک‌های عامل به شرکت‌های دارویی جهت تأمین دارو و مواد اولیه پرداخت می‌کند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار